Ons team

Met het doorstrepen van het eerste woordje van ‘Mevrouw Schaeffer’ op de oude deurvan hun afstudeerstudio, richtten Jeroen, Bas en Maarten 20 jaar geleden het architectenbureau op. Transformatieprojecten en woningbouw waren hun fascinatie, het bouwen aan een architectenbureau was de droom.

Ondertussen is het bureau uitgegroeid tot een gedreven team van meer dan 40 creatievelingen. De waarden van het eerste uur vormen nog steeds de basis van ons werk.

woonboot-architectenbureau-1200x600

"Wij staan voor heldere en open communicatie."

Energiek
Wij houden ervan de zaken grondig aan te pakken en snel te schakelen. Komt er een nieuw bestemmingsplan aan? Wij proberen dit als eersten te weten en de informatie te delen met ons netwerk. Zegt iemand dat een bepaalde bouwvraag niet kan? Wij houden de regels tegen het licht en proberen een weg te vinden waarop het wél kan.

Laagdrempelig
Voordat wij aan de slag gaan, luisteren wij aandachtig naar onze opdrachtgevers. Wij kijken bij ieder project wat de kern van de vraag is. Is snelheid bijvoorbeeld belangrijk of zijn het de financiën? Staat schoonheid op nummer één of is het de leefbaarheid?

Functioneelcreatief
In onze ontwerpsystematiek staat een goede analyse aan de basis van ieder ontwerp. Van ons kan je geen vluchtige dromen, snelle ideetjes of onhaalbare schetsen verwachten. Wat je wel kan verwachten is een gedegen onderzoek, een heldere conclusie en een onderbouwing van het ontwerp met functionele, esthetische en financiële argumenten.

Team
Door samen te werken met onze opdrachtgevers worden wij gezien als echte teamspelers. Onze opdrachtgevers zijn over het algemeen de directe eindbeslissers of eindgebruikers. Hierdoor kunnen wij in onze projecten snel schakelen. Keer op keer vormen wij de spin in het web tussen opdrachtgever, gebruiker, gemeente en de adviseurs.

Nieuwe wegen
Veranderende regelgeving, technische ontwikkelingen en duurzaamheidsvraagstukken vragen om creatieve oplossingen. Wij pakken veranderingen op met een open blik en slaan nieuwe wegen in om onze dienstverlening nog beter hierop aan te laten sluiten.

inloopspreekuur-architectenbureau-woonboot-bouwen-1024x568-1 inloopspreekuur-architectenbureau-woonboot-bouwen-1024x568-2
6-transformatiekantoorstudioschaeffer-768x768

Regioarchitecten Den Haag

bekijk
studioschaefferbvdenhaag768x768

Regioarchitect Rotterdam

bekijk
2019-09-16kantoorstudioschaefferarchitectenamsterdam

Regioarchitecten Amsterdam

bekijk