Planning van een woonark bouwen

Hoelang duurt het bouwproces?

In deze planning kom je te weten hoe lang het bouwproces van een woonark duurt van de eerste kennismaking met de architect tot het opleveringsproces. Deze planning is gebaseerd op het standaard bouwproces en een normale doorlooptijd bij de gemeente.

Heb je al specifieke bouwplannen en wil je exact weten hoe lang het gaat duren? Kom dan langs op ons inloopspreekuur voor advies van onze architecten.

woonarkwoonbootvinkeveen-1-1200x600
1

Bouwtekeningen

Na de kennismaking en het bespreken van de plannen hebben wij ongeveer 4 weken nodig om al je ideeën en wensen om te zetten in een set van bouwtekeningen. Deze periode is afhankelijk van je bouwplannen en complexiteit van het project. Deze bouwtekeningen zijn geschikt voor een aanvraag bij de gemeente.

2

Vergunningsaanvraag

De behandeling van de aanvraag omgevingsvergunning voor jouw woonark duurt 8 weken. In deze periode wordt het plan getoetst door o.a. de welstand, stedenbouw en de brandweer. Wij streven er naar om dit traject zo kort mogelijk te maken. Dit lukt regelmatig, onder andere door onze jarenlange ervaring met diverse gemeentes. De termijn van 8 weken kan door de gemeente nog met 6 weken verlengd worden.

3

Ter inzage legging

Als de vergunning voor je woonark is toegewezen, komt deze nog 6 weken ter inzage te liggen voor omwonenden. Na deze periode kan met de bouw gestart worden.

Controleer na deze 6 weken ook of er geen bezwaar is ingediend bij de gemeente.

4

Technische tekeningen

Aan het einde van het vergunningstraject (na de goedkeuring van de welstand) kunnen wij beginnen met het maken van de technische tekeningen. Hier hebben wij zo'n 3 weken voor nodig.

5

Offerte van de aannemer

Aannemers hebben gemiddeld zo'n 3 weken nodig om een offerte te maken. Tip: hou rekening met bouwvakanties, hierdoor kan de planning een aantal weken uitlopen.

Hierna hebben wij nog 1 tot 2 weken nodig voor het bestuderen en het vergelijken van de offertes. Hierna kunnen we samen de keuze maken voor de juiste aannemer.

6

De bouw van de woonark

De aannemer kan je vertellen hoelang de bouw van de woonark precies gaat duren. Dit is altijd afhankelijk van de grootte van het project en de bouwmethode.

Om het proces te versnellen zou je er voor kunnen kiezen om het traject van aanbesteden tegelijk te laten lopen met het vergunningstraject.