ga terug naar projectenoverzicht

Verbouwing woonark

Kager plassen

Deze recreatieve ark aan de Kager Plassen is door ons voorzien van een geheel nieuwe binnenindeling en een nieuwe gevel. De bestaande ark had een rode gevelbekleding met kleine witte kozijnen, die willekeurig over de gevel verdeeld leken te zitten. Wij hebben de ark volledig gestript en door YM-Bouw zowel van binnen als van buiten opnieuw bekleed. De indeling richtte zich in de oude situatie op de weilanden. Deze focus hebben wij verlegd naar het water. Om deze reden zijn alle binnenwanden verwijderd, zodat met een schone lei begonnen kon worden met de herindeling.

Project: 14175
Jaar: 2015
Locatie: Kaag
Omschrijving: Verbouwing woonark


"Slimmer ontwerp door spiegeling van het interieur"De gevels zijn van nieuwe openingen voorzien en geheel opnieuw bekleed met western red cedar latten. Dit materiaal is onderhoudsarm en verouderd op een natuurlijke wijze, hetgeen goed past bij de landelijke omgeving.


9-1-woonark-verbouwing-plattegrond-bestaande-situatie 5-2-woonark-verbouwing-plattegrond-nieuwe-situatie woonark-verbouwd-bestaande-gevel woonark-verbouwd-nieuwe-gevel

Het zicht vanuit de woonark was voornamelijk op de oever gericht. Wij waren van mening dat het beter is het zicht op het water te richten, zeker ook omdat dit de zonzijde van de woonark is.  

verbouwing-woonark-woongedeelte

Om dit te realiseren is het gehele interieur van de ark gespiegeld en slimmer ontworpen.

verbouwing-woonark-eetgedeelte
Waterwoning Aalsmeer

De wens om in een verdiepte bak, onderwater, extra ruimte te creëren heeft geleid tot het idee van de combinatie van 2 systemen. In het traditionele systeem worden drijvende woningen gebouwd op een betonnen bak. Een meer moderne variant is een drijvende woning op een combinatie van piepschuim en beton. 

ga naar project
Duurzame verbouwing van woonark in Utrecht
ga naar project